BODYCARE: NACOMI SHEA BUTTER, ZIAJA CUPUCU PILING ZA TIJELO, EVOLUDERM ULJE ARGANA I NOĆURKA

by - srpnja 27, 2020

Prije nekog vremena kupila sam nekoliko zanimljivih proizvoda za njegu tijela, te sam njihove recenzije odlučila objediniti u jednoj zajedničkoj recenziji. Ako vas zanima ikoji od ovih proizvoda ili želite isprobati nešto novo za njegu tijela, nastavite čitati!



Nacomi shea butter (karite maslac) dolazi u vrlo čvrstoj plastičnoj ambalaži s čepom za odvrtanje, koji zna nekada preskočiti. Dizajn je baš sladak! Na dnu se nalazi sastav proizvoda, koji je vrlo jednostavan i možete ga vidjeti na slici ispod. U posudici se nalazi 100 ml proizvoda, a dostupan je u DM-u, s cijenom od 30 kn.

Nacomi kaže da je ovaj proizvod duboko njegujući, pomlađujući, zaštitni. Savršeno hidratizira. Potiče obnovu i smiruje ispucalu i nadraženu kožu. Štiti od štetnih utjecaja sunca, vjetra i hladnoće, te od preranog starenja pružajući regeneriranu, mekanu i elastičnu kožu.


Formula je vrlo gusta i kruta. Malo se teže grabi. Kod korištenja ga je važno dobro razraditi kako bi pod toplinom dlanova omekšao. Nije lako maziv kao neke druge mazalice na koje sam navikla, ali se da razmazati. Ima blagi miris koji se zadržava na koži neko vrijeme, ali ne znam ga opisati, rekla mi da je to prirodni miris proizvoda. Proizvod je nešto masniji (očekivano), malo dulje se upija i ostavlja lagano masnjikav film na koži, ali nije ljepljiv. Ono najvažnije - divno njeguje kožu, koja je toliko mekana uz ovaj proizvod, a posebno ga volim koristiti na mjestima gdje mi je koža dosta suha, ali i za njegu cijeloga tijela.



Ziaja Cupuacu piling za tijelo dolazi u čvrstoj plastičnoj posudici u smeđim tonovima, s čepom na odvrtanje koji odlično funkcionira. Dizajn je vrlo jednostavan, ali sadrži sve potrebne informacije, kao i sastav koji možete vidjeti na slici ispod. Ono što mi je odlično jest što proizvod ima zaštitnu foliju, svaka čast! U posudici se nalazi 200 ml proizvoda. Dostupan je u DM-u, a cijena mu je 32,90 kn.

Ziaja kaže da je ovo piling s kristalnim šećerom, karite maslacem, uljem makadamije i brazilskim oraščićima, za tijelo, ruke i stopala. Nježno uklanja mrtve stanice kože te reducira grubost i suhoću. Omekšava, njeguje i zaglađuje, stvara zaštitni sloj na koži i ostavlja prekrasan miris koji stimulira osjetila.


Prva stvar koju moram spomenuti kod ovog proizvoda je miris - jedan od najljepših mirisa ikada! Vrlo topao, slatkast, više jesensko-zimski miris karamele i šećera. Neko vrijeme se zadržava na koži. Osim mirisom, jako sam zadovoljna i ostalim karakteristikama ovog pilinga. Uljne je formula, prepun piling čestica. Malo je masniji, no ništa ekstremno, iako preporučam preprati kadu nakon korištenja kako biste izbjegli eventualne nezgode. Piling odlično obavi svoj posao, a nije grub - ukloni suhu kožu, ljuskice, odnosno sve mrtve stanice kože. Zagladi kožu i ostavlja ju mekanom, njegovanom i blago nauljenom, toliko da nakon korištenja čak i ne morate koristiti kremu ili losion.


Evoluderm ulje argana i noćurka dolazi u jednostavnoj, čvršćoj bočici narančaste boje. Sastav možete vidjeti na slici ispod. Dozira se pomoću nekakvog raspršivača koji se meni baš i ne sviđa jer izbacuje jako malo proizvoda pa taj proces poprilično traje. Shvaćam da ne treba nanositi puno ulja, no izbacuje baš malenu količinu ulja, te čak nekada niti ne izbacuje proizvod, ovisno pod kojim kutem držite bočicu. S pozitivne strane, ne curi. U bočici se nalazi 100 ml ulja, s rokom trajanja od 12 mjeseci nakon otvaranja. Može se kupiti u DM-u, po cijeni od 30 kn.

Proizvođač je vrlo jednostavan kod opisivanja proizvoda - ovlaživanje, bez konzervansa i parabena.


Ulje je rjeđe teksture, pomalo masno i vrlo lagano na koži. Lijepo se razmazuje, malo dulje upija i ostavlja lagani, masniji film na koži. Daje lijepi sjaj koži. Što se tiče njege, dobar je. Lijepo njeguje, no ne pruža nikakvu posebnu njegu, barem ne na mojoj koži, te ju ostavlja mekanom i zaglađenom. Ono za što mi je ovaj proizvod odličan je brijanje, umjesto pjene ili gela. Brijanje je vrlo lagano, ali temeljito uz ovaj proizvod.

S lijeva na desno: ulje, maslac, piling

I za kraj mogu reći da sam zadovoljna svim proizvodima - najviše mi se svidio piling, dok mi je ulje najmanje drago. 

Jeste li isprobali koji od ovih proizvoda?

Hvala vam na čitanju i želim vam ugodan dan!

You May Also Like

0 komentari