NACOMI CRNA GLINA

by - svibnja 04, 2020

Imam mješovitu kožu sklonu nepravilnostima stoga obožavam glinene maske koje pomažu u isušivanju prištića i čišćenju lica. Do sada sam uvijek koristila već gotove glinene maske, dok ovakve koje sami pravite nisam isprobala, ali mi se činilo jako zanimljivo. Ako vas zanima kakvi su moji dojmovi o ovoj maski, nastavite čitati!


Maska dolazi u čvrstoj plastičnoj posudici s naljepnicama vrlo simpatičnog dizajna. Čep je na odvrtanje, ali nije najsigurniji, nekako se čudno zatvori stoga nisam sigurna koliko je sigurno putovati s njome, ali to možda ovisi od pakiranja do pakiranja. U posudici se nalazi pozamašna količina proizvoda od 90 grama. Može se kupiti u DM-u po cijeni od 21 kn.

Proizvođač navodi da ova maska ima odlično upijajuće djelovanje koje pomaže kontrolirati lojne žlijezde i vidljivo skuplja pore te je namijenjena masnoj koži sklonoj prištićima i otvorenim porama.


Glina je vrlo fino mljevena i sive je boje. Malo je nezgodno i neuredno za korištenje jer se lako praši i može završiti posvuda, posebno ako ste pomalo smotani kao ja. Budite pažljivi s korištenjem jer maska ostavlja tragove na odjeći. Ono što mi se jako sviđa jest što se količinom vode lako može regulirati jačina maske - ako dodate više vode, maska će biti rjeđa i nešto blaža, a ako dodate više vode i napravite gustu pastu, maska će biti jača. Svakako imajte na umu da je ovo vrlo jaka maska, isušuje i nemojte ju jako dugo držati na licu. Prilikom ispiranja (također treba biti oprezan zbog prljanja maskom) osjetim nekakve piling čestice, odnosno maska ima piling efekt. Temeljito očisti kožu i lagano očisti pore. Koža je glatka i čišća, ali i isušena te zateže stoga je obavezna dobra hidratacija i njega kože nakon korištenja. Maska mi nije izazvala nikakve nepravilnosti niti iritacije.


Ovo je dobra maska, odlično očisti kožu, ali treba imati na umu da je ovo vrlo intenzivna maska te treba biti oprezan prilikom korištenja, posebno ako imate suhu ili osjetljivu kožu. Ako ju koristite, dobro njegujte i hidratizirajte kožu!

Jeste li isprobali Nacomi maske ili nešto iz njihovog asortimana?

Hvala vam na čitanju i želim vam ugodan dan!

You May Also Like

0 komentari