USPOREDBA DROGERIJSKIH ŠAMPONA ZA MASNU KOSU: ELSEVE, GARNIER FRUCTIS, L'ANGELICA, LE PETIT MARSEILLAIS, SYOSS

by - veljače 10, 2018

Konstantno isprobavam novi šampone jer nikako ne mogu pronaći onaj koji će mojoj tankoj kosi s masnim vlasištem i suhim vrhovima odgovara, a pogotovo zato što mi se kosa jako brzo zamasti. Nedavno se kod mene našlo puno šampona i odlučila sam ih usporediti. Svi šamponi namijenjeni su masnoj kosi. Ako vas zanima koji šampon se pokazao najboljim, nastavite čitati. 



L'OREAL EXTRAORDINARY CLAY
Dolazi u mint bočici od 400 ml (postoji i manja verzija od 200 ml) po cijeni oko od 30 kn s rokom trajanja od 12 mjeseci nakon otvaranja. Možete ga kupiti u svim drogerijama i nekim prodavaonicama mješovite robe. Šampon je malo gušće teksture i izraženijeg mirisa koji nije moj omiljeni, ali je okej. Lijepo se pjeni i malo se teže ispire. Ne otežava kosu. Proizvođač obećava čišćenje i hidratizaciju vlasišta, a kao rezultat obećaje čistu, sjajnu i hidratiziranu kosu koja je nakon 3 dana svježa kao i prvog dana nakon pranja. Ovaj dosta isušuje kosu. U početku mi je bio odličan i kosa je bila lijepa i čista dva dana, dok mi je nakon nekog korištenja, počeo dosta brzo mastiti kosu; kosa je bila spremna za pranje dan nakon pranja, ali se to moglo produžiti na još jedan dan šamponom za suho pranje. No kosa nije svježa, kao što proizvođač tvrdi, već je pomalo spljoštena i nedostaje joj volumena i života. Nisam oduševljena, no isprobala sam i gore šampone.


L'ANGELICA ŠAMPON ZA REGULACIJU VLASIŠTA S EKSTRAKTIMA KOPRIVE I MIRTE
Šampon dolazi u lijepoj bočici od 250 ml i rokom trajanja od 12 mjeseci od otvaranja. Možete ga kupiti u Dm-u (nisam sigurna za ostale drogerije) i Interšparu. Zelene je boje, malo rjeđe teksture i pomalo intenzivnijeg mirisa koprive. Lijepo se pjeni i lako se ispire. Ne otežava kosu. Proizvođač kaže da je ovaj šampon idealan za masnu kosu i vlasište s obzirom da ekstrakti koprive i mirte djeluju na regulaciju i čišćenje pora, a rezultat je jača, čišća i vitalnija kosa. Također navode da ne sadrži parabene, silikone i GMO-a što je uvijek odlično. Šampon jako temeljito čisti kosu, toliko da kosa ostaje škripavo čista te malo isušuje kosu. Kosa je s ovim šamponom čista čak 2 dana što je za moju kosu koja se brzo masti jako dobro. Kosa je lepršava i ne izgleda beživotno. Mala mana je što se može dogoditi da, pošto tako temeljito čisti kosu, zapetlja kosu. Meni se ovaj šampon jako sviđa!


SYOSS PURIFY&CARE
Dolazi u plavoj bočici s nekoliko detalja i fotografijom jedne žene, zapremnine 500 ml s rokom trajanja od 12 mjeseci nakon otvaranja. Cijena mu je oko 20 kn, a možete ga kupiti u svim drogerijama i prodavaonicama mješovite robe. Šampon je srednje guste teksture, ugodnog mirisa. Lijepo se pjeni i lako ispire. Proizvođač navodi da je šampon namijenjen masnom vlasištu i suhim vrhovima (kakva je upravo moja kosa). Navode da nježno čisti kosu bez otežavanja, pruža 48- satni učinak protiv masne kose i smanjuje ispucale vrhove do 95% te da sadrži 0% silikon. E sada, Syoss šamponi su dosta dugo vremena bili moji najdraži šamponi, no otkada su na pakiranje stavili fotografije žena, nekako mislim da su promijenili formulu ili se moja kosa jako drastično promijenila.Šampon je jako nježan te ne isušuje nimalo.  Što se tiče čišćenja kose, ako kosu operem navečer, sutradan mi je kosa već masna, što me jako razočaralo i nema mi smisla koristiti takav šampon. Što se tiče navoda da smanjuje ispucale vrhove, smatram da se vrhovi ne mogu obnoviti i nisam to niti primijetila, a sprječava li pucanje vrhova, ne znam. Za mene je ovaj šampon totalni fail!



LE PETIT MARSEILLAIS GENTLE PURIFYING
Dolazi u nešto nižoj bočici, svijetlo zelene boje te sadrži nekakve sitne šljokice i baš mi se sviđa. Količina proizvoda koja se nalazi u bočici je 250 ml s rokom trajanja od 12 mjeseci od otvaranja. Cijena mi je 20 kn, a možete ga kupiti u drogerijama i prodavaonicama mješovite robe. Nešto je rjeđe teksture i blažeg, ugodnog mirisa. Lijepo se pjeni i lagano ispire. Proizvođač navodi da je ovo pročišćavajući šampon namijenjen masnoj kosi, a sadrži bijelu glini i aloe veru. Što se tiče čišćenja kose, nije se pokazao najboljim, kosa je sljedeći dan bila masna i izgledala beživotno i spljošteno. Lagano isušuje. Šampon me pomalo razočarao. 


GARNIER FRUCTIS PURE FRESH
Šampon dolazi u zelenoj bočici zapremnine 250 ml s rokom trajanja 12 mjeseci od otvaranja. Možete ga kupiti u svim drogerijama i neki prodavaonicama mješovite robe po cijeni od 20 kn. Malo je gušće teksture, svježeg mirisa. Lijepo se pjeni i lako ispire. Namijenjen je kosi koja se brzo masti, a proizvođač navodi da je obogaćen ekstraktom krastavca koji čisti višak masnoće s kose i tjemena te daje dugotrajan efekt svježine. Kao rezultat obećavaju uklanjanje viška masnoće, otporniju i čistu kosu sve do korijena. Šampon je okej što se tiče čišćenja kose, no kosa se spremna za pranje nakon dva dana. Ipak, iako je spremna za pranje, ne izgleda beživotno. Nakon pranja kosa je meka i lepršava. Šampon ne isušuje. Ovaj šampon je po mome mišljenju okej, isprobala sam i bolje i gore.

Smatram da je najbolji šampon od ovih pet definitivno L'Angelica, dok su, po meni, najgori Syoss i Le Petit Marseillais. Garnier Fructis i Elseve su onako, što bi se reklo niti smrdi, niti miriši. Ipak, imajte na umu da nemamo svi isti kosu i da svima ne odgovaraju isti proizvodi.

Koje su vaše preporuke za kosu koja se brzo masti?

Hvala vam na čitanju i želim vam ugodan dan!

You May Also Like

2 komentari

  1. Syoss je moj brend broj 1. Probala sam sve i skupe i jeftine, posle syoss-a skoro pa da mi i ne treba regenerator a imam plavu kosu!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dugo vremena su mi bili odlični, pa odjednom prestali funkcionirati; ne znam jesu li im mijenjali formulu ili se moja kosa promijenila. Vidjela sam da su nedavno opet mijenjali ambalažu, pa im razmišljam dati novu šansu. Drago mi je da vam se sviđaju, koji vam je favorit?

      Izbriši